12 Şubat 2012 Pazar

LÜTFEN DUYARSIZ KALMAYALIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


az önce bi haber okudum ve yaşadığım o duyguyu anlatma benim sözcüklerim yetmez .ne kadarda anlamsız aslında herşey .içimde resmen çaresizligi yaşadım.bir anneni çaresizlini...ölmek deil korkusu çocugum ne olur kimler bakar halini anlarlarmı diye düşünen bir  anne...kan kanserine yakalanmış hastalıgın her türlüsü acıda kanser ... adı bile soguk bu kelimenin LÜTFEN ARKADAŞLAR DUYARLI OLALIM neye vakit ayırmıyoruzki bir makyaj için bile yarım saatimizi feda edebiliyorken bir annenin hayata tutunması bir çocugun annesiz kalmaması için sadece donör olmamız yeter  emin olun herşeyden daha önemli bi hayat ta ufacık bir mum tutmak...


NASIL DONÖR OLUNUR?
18-50 yaşında sağlığı müsait olan herkes kemik iliği bankasına gidip başvuru formu doldurabilir. Bir tüp kan verenler bulaşıcı hastalık testinden geçiriliyor. Hastalık taşımıyorsa bankaya kaydediliyor. Gönüllü vericinin kayıtları bilgisayara işleniyor, hastalarla uyum sağlarsa daha ileri tetkik yapılmak için çağrılıyor. Uygunsa genel anestezi altında kemik iliği alınıyor. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği, bir torbaya aktarılıyor. Operasyon ve dikiş gerektirmiyor ve hiç duyulmuyor. Kemik iliği vericisi ertesi gün işine dönüyor.

Ankara’dan ilik donörü olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel: (312) 508 24 44.

İstanbul’dan ilik donörü isteyenler: Çapa Tıp Fakültesi İlik ve Doku Nakli Merkezi

İzmir’den ilik donörü olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi irtibat no: 390 40 29 Randevu alarak gidiliyor.







tık tık

1 yorum:

  1. Harika... Paylaşımlarınız için teşekkürler ve tebrikler.:)

    YanıtlaSil